Ontvoerder Valerie Theunis (17) blijft in de cel

De raadkamer in Hasselt heeft de aanhouding bevestigd van de 25-jarige Beringenaar Dominique D., de wapenfreak die verdacht wordt van wederrechtelijke vrijheidsberoving van zijn 17-jarig ex-liefje Valerie Theunis en poging doodslag op de politie.

tmas

Het meisje werd na een week vermist te zijn voorbije zondag door speciale arrestatieteams in Herentals bevrijd. Dinsdag 10 september gooide hij bij een achtervolging nog een granaat naar een politiecombi en nam hij de agenten onder vuur.

Dinsdag verscheen zijn 22-jarige kompaan Tex H. al voor de raadkamer wegens weerspannigheid tegen de politie. Toen de politie hem wilde arresteren, zwaaide hij met een wapen. Vrijdag verscheen hij een tweede maal voor de raadkamer wegens mogelijke betrokkenheid bij de vrijheidsberoving van Valerie. De bijkomende tenlastelegging kwam er na het verhoor van Theunis.

Beroep

De raadkamer besliste de aanhouding van beide twintigers te verlengen. De raadsman van Dominique D. liet wel al weten in beroep te gaan tegen de beslissing van de Hasseltse raadkamer, waardoor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen zich over zijn aanhouding zal buigen.

Belga Foto GVA

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio