Orthopedie Van der Steen vindt geen personeel meer

Orthopedie Van der Steen aan de Bredabaan in Brasschaat zit met de handen in het haar. De zaak is al enige tijd opzoek naar geschikt personeel, maar vindt niemand.

"Het is erg", zo opent Kristin Van der Steen die de zaak samen met haar broer Patrick runt. "Wij hebben mensen nodig die opgeleid zijn als orthopedisch schoentechnieker. Maar zij moeten ook in het bezit zijn van een erkenningsnummer van het RIZIV. Wij maken steunzolen en orthopedische schoenen. Verder doen wij ook aan pedicure en verkopen wij comfortschoenen. Dat zijn merkschoenen met daarin orthopedische zolen", zo vervolgt Kristin.

"De mensen blijven langer actief, doen langer aan sport en hebben dus meer nood aan orthopedische zorgen. Verder worden wij veel geconfronteerd met suikerzieken. Dat heeft een grote invloed op handen en voeten. Maar het probleem ligt toch vooral in het oubollige beeld dat veel mensen van orthopedische schoenen hebben. Iedereen denkt nog altijd dat die schoenen lelijk zijn. Maar die tijd is al lang voorbij. Verder zien we dat er jaarlijks zeer weinig mensen afstuderen als orthopedisch schoentechnieker. Men kan deze studies volgen aan Thomas More in Geel en Sintra in Sint-Niklaas. In Geel duurt dat drie jaar. Dan volgen er nog twee en een half jaar stage. Je kan dan als specialisatie orthopedie volgen, maar de overgrote meerderheid gaat dan richting bandagist. In Geel en Sint-Niklaas studeren er ieder jaar slechts een tiental af en vaak zijn het dan kinderen van orthopedisten. Maar wij hebben minstens twee nieuwe krachten nodig. In het Antwerpse kan je deze studies niet volgen", zo vervolgt Kristin.

Jan BrysMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio