AB Inbev promoot online training verantwoord alcohol bedienen

Tijdens de vierde "Be(er) Responsible Day" vraagt brouwer AB InBev wereldwijd aandacht voor verantwoord alcohol drinken. In ons land trokken medewerkers in Brussel en Leuven vrijdag de straat op om de nieuwe "Responsible Barkeeper" online training te promoten bij horecazaken en hun personeel.

mceulemans

Het project werd vrijdag voorgesteld in het Brusselse café Le Roy d'Espagne, in het bijzijn van Brussels minister van Economie Céline Fremault en voorzitster van de Bierclub van het Europees Parlement Mariane Thyssen. Zowat honderd medewerkers gingen daarna de straat op met iPads om barpersoneel te overtuigen om de nieuwe online "Responsible Barkeeper" training af te leggen.

Barpersoneel informeren

De training werd door AB InBev ontwikkeld omdat barpersoneel niet altijd weet wat doen in een bepaalde situatie, bijvoorbeeld als iemand een glaasje te veel op heeft. "Het is voor ons heel belangrijk om de verantwoorde consumptie van onze bieren aan te moedigen", zegt directeur van AB InBev BeNeLux en Frankrijk Eric Lauwers. "Aangezien het barpersoneel een cruciale rol speelt in de beslissing om iemand al dan niet alcohol te verkopen, willen we hen hierin ondersteunen."

Wereldwijd werd ook de aandacht gevestigd op het belang van een goed gesprek tussen ouders en kinderen over alcoholconsumptie vanaf de juiste leeftijd. Een internationale studie van AB InBev heeft uitgewezen dat ouders vaak wel het gesprek willen aangaan, maar niet altijd weten hoe en wanneer.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws