Benoeming Stefaan De Clerck als voorzitter Belgacom goedgekeurd

Benoeming Stefaan De Clerck als voorzitter Belgacom goedgekeurd

Benoeming Stefaan De Clerck als voorzitter Belgacom goedgekeurd

Print
De ministerraad heeft vrijdag de benoeming van oud-minister van Justitie Stefaan De Clerck tot voorzitter van de raad van bestuur bij Belgacom goedgekeurd. Ook werd een aantal mandaten vernieuwd waarvan de termijn afgelopen was.

De Clerck komt in de plaats van interimvoorzitter Michel Moll, die op zijn beurt binnen de raad van bestuur wordt vervangen door Laurent Levaux. Moll bevindt zich in het oog van een storm naar aanleiding van zijn activiteiten als strategisch adviseur bij het Chinese Huawei. Dat bedrijf is actief in de sector van de telecommunicatie en wordt verdacht van spionagepraktijken. Volgens sommige bronnen zou zijn vervanging al zijn beslist voor de ophef ontstond. Levaux is topman bij Aviapartner en vicevoorzitter van de Vereniging van Waalse Steden en Gemeenten.

"Belangrijke uitdagingen"

Daarnaast keurde de ministerraad de benoeming goed van Isabelle Santens, alsook de vernieuwing van het mandaat van Martine Durez en Paul Van de Perre. De benoemingen moeten nog groen licht krijgen van de instanties van Belgacom. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascale Labille (PS) noemde het van fundamenteel belang dat het bedrijf vooruit kan gaan met zijn vernieuwde raad van bestuur, gezien de "belangrijke uitdagingen" waar de telecomoperator voorstaat.

Belga, archieffoto

.

Nu in het nieuws