Opnieuw recreatieverbod voor vijver De Bocht

Uit recente metingen is gebleken dat de drijflaag blauwalgen in de vijver De Bocht opnieuw is toegenomen. Het opgeheven recreatieverbod is terug van kracht.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft na nieuwe metingen deze week door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) opnieuw een recreatieverbod ingesteld voor de Bloso recreatievijver De Bocht in Heindonk. Surfen en zeilen zal dit weekend niet kunnen. "Vorige week vrijdag ondertekende ik nog de opheffing van het recreatieverbod. Dit naar aanleiding van nieuwe meetresultaten van de VMM en de daaropvolgende formele mededeling van Bloso dat de drijflaag blauwalgen in de recreatievijver De Bocht was verdwenen", vertelt de burgemeester.

Inmiddels hebben nieuwe metingen aangetoond dat deze zogenaamde cyanobacteriën, ook wel eens blauwalgen genoemd, opnieuw zijn opgedoken. In die mate dat de toegelaten gezondheidskundige advieswaarde is overschreden.

Uit de afstervende dikke laag algen komen dan massaal gifstoffen (toxines) vrij, gevaarlijk voor mens en dier. Burgemeester Eddy Bevers vraagt Bloso om een permanent waarschuwingsbord te plaatsen. Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio