12 gewonden bij treinongeval in Barcelona

12 gewonden bij treinongeval in Barcelona

12 gewonden bij treinongeval in Barcelona

Print
Bij een botsing tussen twee lokale treinen in het station van Barcelona zijn 12 mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vrijdagvoormiddag in het station Barcelona-Sants, toen de ene trein achteraan op de andere reed. Dat berichtten de media onder aanhaling van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe en de civiele bescherming in de Catalaanse metropool. De oorzaak is nog niet gekend.

Alle gewonden konden ter plaatse behandeld worden. Het treinverkeer ondervond heel wat hinder. De verkeersdirecteur van de Catalaanse regionale regering, Pere Padrosa, acht de verouderde infrastructuur voor het ongeval verantwoordelijk. Hij beschuldigde het spoorwegbestuur Adif ervan de nodige investeringen te vertragen en een spoorwegsysteem van de "20ste in plaats van de 21ste eeuw" te handhaven.

Twee maanden geleden had een treinongeval in Galicië in het noordwesten van Spanje het land geschokt. Justitie heeft in deze zaak een onderzoek ingeleid tegen het bestuur van Adif. Een hogesnelheidstrein was op 24 juli in een bocht ontspoord tegen 192 kilometer per uur waar maar 80 km/u was toegestaan. Er vielen 79 doden en een 150-tal gewonden.

Belga

Foto EPA

.

Nu in het nieuws