Hoe zou het zijn met de Confetti's?

Print
De Antwerpse muziekscène werd eind jaren '80 volledig op zijn kop gezet door de new-beatformatie De Confetti's. Hun monsterhit The Sound of C bracht wereldwijd mensen in beweging. Maar al snel werd het stil rond de band. Hoe zou het nu zijn met Confetti's?

De Confetti's danken hun naam aan een discotheek in Brasschaat. Tijdens het einde van de jaren '80 werkte frontman Peter Renkens als ober in deze club, waardoor hij al snel ondergedompeld werd in de dancewereld. Producers Serge Ramaekers en Dominic Sas wilden de discotheek promoten met een new-beatnummer. The Sound of C was geboren.

De boomlange Renkens verwierf onsterfelijke roem door zijn vertolking van een verkeersagent in de videoclip van The sound of c. Maar deze roem kon niet blijven duren.

In 1992 stormde het binnen de band. Een conflict met het management zorgde voor een definitieve breuk. Dit betekende echter niet het einde van de dansformatie. De heropflakkering van de Nineties-muziek zorgde ook voor een wedergeboorte van de Confetti's. Peter Renkens werd vervangen door Geert , die tot op heden toert met danseresjes Sophie en Lindsay.

Geert wist eerder succes te boeken met zijn ingewikkelde danspasjes. Zo is de frontman nog Belgisch kampioen breakdancen geweest. De band halveerde het aantal danseressen om zo meer aandacht te vestigen op de omringende show. De uniformen zijn wel een vette knipoog naar het verleden van de band. Sinds 2010 treedt de groep aan op verschillende Eighties- en Nineties- feesten.

Peter Renkens bleef nog enkele jaren actief als danser in Club X, een discotheek in Wuustwezel. Wegens psychische problemen moest Renkens zijn danscarrière vroegtijdig opbergen. Anno 2013 is het stil rond de voormalige frontman, maar zijn de Confetti's helemaal terug.

Volg het dossier in Gazet van Antwerpen van zaterdag 12 oktober tot zaterdag 19 oktober. Stem op uw favoriete Antwerpse nummer op www.gva.be/metropoll.

Bekijk hieronder de videoclip van The sound of c:

Bron Youtube

Foto The Confetti's

Simon Stoffels

.

Nu in het nieuws