Hoogzwangere vrouw blijft aan gewichtheffen doen

Hoogzwangere vrouw blijft aan gewichtheffen doen

Hoogzwangere vrouw blijft aan gewichtheffen doen

Print
De Britse, hoogzwangere Lea-Ann Ellison (35) doet heel wat stof opwaaien. Ze moeten over twee weken bevallen, maar zet daarvoor haar zware fitnessprogramma niet opzij. "Ik wil tijdens de zwangerschap genieten van de mogelijkheden van mijn lichaam", zegt ze.

Het regent negatieve reacties van mensen die het niet vinden kunnen. "Ziekelijk." "Belachelijk." "Onverantwoord om dit twee weken voor een bevalling te doen." Op haar Facebook-pagina kan de vrouw nochtans op heel wat steun rekenen. "Je ziet er geweldig uit!" "Ga Ervoor!"

Ongevaarlijk?

Janet Fyle van een Britse vroedvrouwenvereniging zegt dat er weinig aan de hand is. "Ze fitnesst al zo lang dat er in dit stadium van de zwangerschap geen gevaar meer is. We raden vrouwen die het niet gezien zijn wel ten stelligste af. Maar als je het gewoon bent, is er geen probleem", luidt het.

"Dus! Het lijkt erop dat de zaak nogal ontplofte! Vandaag heb ik een paar interviews gehad met enkele grote mediabedrijven en het verhaal lijkt wereldwijd populair te worden. Zo gek! Nogmaals bedankt aan iedereen die ontzettend veel liefde en steun gaf. Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat ik mijn passie voor gezondheid en fitness met zoveel mensen kan delen", geeft ze nog mee op Facebook.

MCe, beeld Facebook

.

Nu in het nieuws