Moeder stuurde kleuter naar school met "Jihad, geboren op 11 september" T-shirt

Moeder stuurde kleuter naar school met Jihad, geboren op 11 september T-shirt

Moeder stuurde kleuter naar school met "Jihad, geboren op 11 september" T-shirt

Print
Een moeder en haar broer, die een kind van drie naar school hadden gestuurd in een T-shirt met de opschriften "ik ben een bom" en "Jihad, geboren op 11 september", zijn vrijdag door het hof van beroep van Nîmes in het zuiden van Frankrijk veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en boetes.

De moeder, Bouchra Bagour, kreeg een maand voorwaardelijk en een boete van 2.000 euro, en haar broer, Zeyad Bagour, twee maanden voorwaardelijk en een boete van 4.000 euro wegens verheerlijking van misdaden. Dat is uit gerechtelijke kringen vernomen. In april werden de moeder, een 35-jarige secretaresse, en de oom van het kind, een 29-jarige kelner, in eerste aanleg vrijgesproken, waarna het parket in beroep ging. "We leven in vreemde tijden. We willen dergelijke opschriften niet zien in scholen noch rechtbanken", pleitte het Openbaar Ministerie toen.

Het kind had het T-shirt gekregen van zijn oom, die als verdediging sprak van een misplaatste grap. "Ik zie er geen kwaad in", verklaarde hij toen. "De term 'ik ben een bom' wordt wereldwijd gebruikt. Wat betreft 'Jihad, geboren op 11 september', gaat het wel degelijk over zijn voornaam en zijn geboortedatum!"

Belga, foto AFP

.

Nu in het nieuws