Verherstraeten opent nieuw wit vredegerecht

Print

Verherstraeten opent nieuw wit vredegerecht

Westerlo - Servais Verherstraeten (CD&V), Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, opende vandaag het nieuwe, witte vredegerecht van Westerlo. Dat zit nu in het ex-rijkswachtgebouw aan het Bistplein 13, nabij de dorpskern en vlakbij de belangrijke doorgangweg Aarschot-Westerlo-Geel.

Verherstraeten (foto): "Het voormalige rijkswachtgebouw werd vernieuwd zodat het volledig beantwoordt aan de noden en behoeften van het vredegerecht. Dat kostte zo'n 700.000 euro."

De drie woningen van de voormalige rijkswachtbrigade werden verkocht. De voormalige rijkswachtkazerne zelf werd volledig gestript tot de dragende muren met dak. Alle schrijnwerk werd vervangen, er werd een nieuwe vloer gelegd, de muren werden opnieuw bepleisterd en alles werd geschilderd in het wit. Zowel buiten als binnen. Het vast meubilair werd ontworpen door de Regie der Gebouwen.

Alle functionele ruimten (kantoren voor personeel, gesprekslokaal, archiefruimte, keukentje…) bevinden zich op het gelijkvloerse niveau en grenzen aan de centrale gang. De zittingszaal ligt op het einde van die gang in de vroegere garage van de rijkswachtbrigade. De houten zitbanken werden gerecupereerd uit het Justitiepaleis in Brussel en van een nieuwe look voorzien. Zij werden ook volledig in het wit geschilderd.

JDW

Foto Louis Verbraeken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio