Dood baby Requell: "Zoontje van oppas speelde mogelijk rol" (parket)

In het kader van het onderzoek naar de dood van een 18 maanden oude baby deze zomer in Antwerpen, waarvoor een 32-jarige oppas momenteel in de cel zit, is het volgens de tanddeskundige niet uitgesloten dat het 5 jaar oude kind van de oppas het slachtoffertje verschillende malen beet. Dat zegt het parket van Antwerpen. Of het kind effectief verantwoordelijk is voor de aangetroffen bijtwonden en eventueel ook voor de dood van de baby, is niet duidelijk.

dvansant

De baby werd eind juli naar een Antwerps ziekenhuis gebracht met verschillende hoofdletsels en bijtwonden en overleed er wat later. Er waren al snel aanwijzingen van geweld.

De onderzoeksrechter liet de oppas van de baby aanhouden op verdenking van doodslag, maar zij ontkent nog steeds elke verantwoordelijkheid. Haar aanhouding werd intussen wel bevestigd, de vrouw zit nog steeds in de cel.

De advocaten van de vrouw vragen nu om een bijkomend onderzoek dat de rol van haar zoontje omvat, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Het Antwerpse parket bevestigt vrijdag dat het verslag van de tanddeskundige niet uitsluit dat het kind verantwoordelijk is voor de bijtwonden, maar evenmin stelt de deskundige dat dat zeker wel het geval is.

Ook de precieze doodsoorzaak ligt nog steeds niet vast. Het onderzoek is volgens het parket dan ook nog volop lopende en de onderzoeksrechter "tracht in deze delicate en moeilijke aangelegenheid de volledige waarheid aan het licht te brengen". Een beslissing over een eventueel bijkomend onderzoek is er nog niet.

Belga Archieffoto Wim Hendrix

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio