Nederlandse alleskunner Mathieu van der Poel (18) tekent bij BKCP

Nederlandse alleskunner Mathieu van der Poel (18) tekent bij BKCP

Nederlandse alleskunner Mathieu van der Poel (18) tekent bij BKCP

Print
Filippo Pozzato en Bobbie Traksel waren 19 jaar toen ze van wielrennen hun beroep maakten. Mathieu van der Poel doet nog beter. De Nederlandse Kapellenaar (18), een megatalent op de weg en in het veld, moet zijn eerste beloftenkoers nog rijden en hij heeft al een profcontract te pakken.

Op 1 januari 2014 werkt Mathieu van der Poel in Baal zijn eerste wedstrijd als profrenner af, in het shirt van BKCP-Powerplus. De zoon van oud-wereldkampioen Adri zette zijn handtekening onder een overeenkomst van vier jaar met Ciclismo Mundial, de firma van Christoph en Philip Roodhooft die de veldritploeg van onder meer Niels Albert beheert.

Het crossen leverde Van der Poel een karrenvracht aan gouden medailles op in NK’s, EK’s en WK’s. Op de weg gaat het hem niet minder voor de wind. Eindoverwinningen en ritzeges in prestigieuze buitenlandse rittenkoersen en eendagswedstrijden, Nederlandse titels in het tijdrijden en op de weg...

Resultaten die beloond werden met tal van selecties voor de nationale ploeg. Zo verdedigt Van der Poel volgende week de oranje kleuren op het WK in Firenze in tijd- en wegrit. Geen wonder dat ze bij BKCP - Powerplus ontzettend blij zijn dat ze Van der Poel konden strikken.

GV

Foto Photo News

Meer sportnieuws