Radiodeejay breekt laatste sigaret

Radiodeejay Gunter Van Rooy (41) gaat is vastbesloten om te stoppen met roken. Samen met een zo groot mogelijke groep mensen wil hij proberen om de sigaret definitief te bannen.

Bert Provoost

Hulshoutenaar Gunter Van Rooy wil af van zijn pakje sigaretten. De radiomaker van Radio Apollo uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) wil een zo groot mogelijke groep van mensen met hetzelfde doel rond zich verzamelen. Bedoeling is om met een grote groep mensen de strijd met de goesting voor een sigaret aan te gaan. "Ik denk dat het makkelijker is om het met een groep te doen dan alleen. We zijn al met een achttal mensen en hopen op nog meer. Je kan mekaar dan echt steunen."

De campagne om te stoppen met roken wordt gevolgd in het programma 'Het vragen waard' op zaterdag van tien tot twaalf. De campagne start op 5 oktober en zal tot half januari lopen; Presentator Luc Verbeeck wil het serieus aanpakken. "We hopen verschillende specialisten naar onze studio te lokken om medisch advies te geven. Met die extra tips en begeleiding moet het lukken om het merendeel van de mensen te doen slagen. Dan hebben we als radio toch iets relevant bereikt."

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto Joren De Weerdt

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio