Niet Frank Van Massenhove maar Jo Cornu zal NMBS leiden

Print

Niet Frank Van Massenhove maar Jo Cornu zal NMBS leiden

Frank Van Massenhove, de man die onlangs door de regering werd aangeduid als de nieuwe topman van de NMBS, zal Marc Descheemaecker dan toch niet opvolgen. Hij heeft de regering gemeld dat hij om persoonlijke (gezondheids)redenen afziet van de topbenoeming. Jo Cornu (foto boven) volgt hem op.

Sowieso werd Jean-Pierre Hansen aangeduid om de overgangsfase, van 13 november tot eind januari 2014, in goede banen te leiden.

Jo Cornu, geboren in 1944, is van opleiding burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde en heeft er een lange carrière in het bedrijfsleven opzitten. Zo was hij tussen 2007 en 2010 de topman van Agfa-Gevaert. Hij is momenteel onafhankelijk bestuurder bij Belgacom en voorzitter van Electrawinds.In een persbericht zegt Frank Van Massenhove, die nog maar begin september aangeduid werd als de nieuwe NMBS-topman, te beseffen dat hij met zijn beslissing veel mensen zal ontgoochelen. "Maar ik heb de diepe overtuiging dat de positieve reacties op mijn aanwijzing minder met mijn persoon te maken hadden dan met de hoop dat er structurele veranderingen zouden komen bij de NMBS. Ik ben zeker dat een nieuwe spoorbaas dezelfde reactie zal krijgen."

De reden voor zijn stap opzij is privé, laat Van Massenhove nog weten. Hij zal er dan ook geen publieke verklaringen over afleggen.

Belga

Archieffoto Belga

.

Nu in het nieuws