Bekende figuur uit duikerswereld overleden

Bekende figuur uit duikerswereld overleden

Bekende figuur uit duikerswereld overleden

Print
Mechelen - In Mechelen wordt volgende week woensdag Lou Vandendries begraven, een bekend figuur in duikerskringen. Hij overleed vorige week.

Lou Vandendries is afgelopen weekend in zijn appartement in Zuid-Frankrijk overleden na een etentje met vrienden. Hij baatte ooit duikwinkel De Zeeman in de Hoogstraat in Mechelen uit. Door het grote succes verhuisde de winkel naar de Jubellaan, waar De Zeeman Pro nog steeds actief is.

Vandendries was erg actief in de duikerswereld. Zo leverde hij duikmateriaal aan het Belgisch leger, maar ook aan Franse- en Britse legereenheden. Hij had naast De Zeeman nog het bedrijf Hytech, dat hyperbare zuurstofkamers produceert voor ziekenhuizen in vele landen.

"Twee jaar geleden verkocht hij beide bedrijven om stilaan het werk af te bouwen en tegen het einde van dit jaar met pensioen te gaan. Hij wilde zijn oude dag doorbrengen in Mechelen en had in dat vooruitzicht een appartement gekocht op de Auwegemvaart", zegt een familielid.

Het stoffelijk overschot van de overleden Mechelaar wordt vandaag naar Mechelen gerepatrieerd. De begrafenis vindt woensdag 25 september om 11u plaats in de kerk van O.L.Vrouw-over-de-Dijle.

LDN, SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio