Gebouwen en woningen rijkswacht eindelijk van de hand

Gebouwen en woningen rijkswacht eindelijk van de hand

Gebouwen en woningen rijkswacht eindelijk van de hand

Print
Vandaag beslist de ministerraad om alle oude rijkswachtgebouwen te verkopen. De voorbije jaren werden er al een pak van de hand gedaan, maar alsnog blijven er een duizendtal gebouwen over. De operatie brengt zo'n 35 miljoen euro in het laatje.

Reden van verkoop? "Het is in deze budgettair moeilijke tijden onverantwoord om gebouwen leeg te laten staan. Daardoor dalen ze in waarde. Bovendien zijn veel jonge mensen op zoek naar een betaalbare woning", aldus staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten (CD&V) in Het Nieuwsblad.

Eén van de redenen dat de operatie al verschillende jaren aansleept, is dat zowat vier op tien gewezen rijkswachters nog steeds in de gebouwen woont. De laatste ex-rijkswachter is pas in 2043 weg. Door de nieuwe eigenaars te verplichten deze gewezen rijkswachters er te laten wonen, wil Verherstraeten het probleem oplossen.

De gebouwen worden in principe openbaar verkocht, maar gemeenten, OCMW's en sociale huisvestingsmaatschappijen krijgen de eerste keuze.

Foto PHN

.

Nu in het nieuws