OM vordert 18 jaar cel voor vadermoord

OM vordert 18 jaar cel voor vadermoord

OM vordert 18 jaar cel voor vadermoord

Print
Het openbaar ministerie heeft vrijdag 18 jaar opsluiting gevorderd voor Rashmikant Patel (30) uit Antwerpen. Een Antwerpse assisenjury had hem donderdagavond schuldig bevonden aan oudermoord. Hij had op 23 januari 2012 zijn vader Pravinchandra Patel (54) met messteken en door wurging om het leven gebracht.

Gruwelijke feiten, die volgens advocaat-generaal Filip Claes niet uit te leggen vallen. Hij had zijn eigen vader op beestachtige wijze vermoord. Toch zag hij een aantal verzachtende omstandigheden. Het dominante en opvliegende karakter van het slachtoffer viel daar evenwel niet onder."

Als dat als verzachtende omstandigheid aanvaard wordt, dan zou de boodschap zijn dat de man zijn dood toch enigszins verdiend had. Het was geen gemakkelijk man, maar ook geen monster. Hij was gierig en veeleisend, maar had uiteindelijk het beste met zijn gezin voor", aldus Filip Claes.

Hij zag wel verzachtende omstandigheden in het oprechte spijt en berouw van Rashmikant en in zijn persoonlijkheid. Hij werd door iedereen omschreven als een rustig en vriendelijk man, een goede echtgenoot en een liefhebbende vader, die tot op die fatale 23 januari 2012 een vlekkeloos parcours had afgelegd.

Het openbaar ministerie vorderde daarom 18 jaar opsluiting. "Dat betekent dat hij al binnen vier jaar vervroegd kan vrijkomen en de kans krijgt om zijn leven met zijn vrouw en dochtertje verder te zetten", zei Claes.

Belga

Foto WH

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio