Politie kan dieven van aanhangwagens niet vatten

In de streek van Berlaar en Nijlen zijn sinds juli twaalf aanhangwagens gestolen, vooral op opritten van woningen. De politie heeft voorlopig geen spoor van de dieven.

jatimmermans

Het laatste wapenfeit van de bende dateert van woensdagnacht. Dieven probeerden in de Stationsstraat in Berlaar een aanhangwagen aan hun auto te koppelen, maar ze moesten de aanhangwagen achterlaten omdat er een extra beveiliging was aangebracht.

De politie van de zone Berlaar- Nijlen heeft intussen een lijstje met twaalf diefstallen van aanhangwagens, allemaal gepleegd tussen juli en half september. "De dieven rijden 's nachts rond en slaan toe waar ze een aanhangwagen zien staan. Het komt er dus op aan om deze aanhangwagens goed te beveiligen", zegt korpschef van de zone Berlaar- Nijlen Jan Van Asch. De speurders vermoeden dat het lokale dieven zijn, geen rondtrekkende bende.

Wie denkt dat zijn aanhangwagen veilig is wanneer die met een ketting vastligt, heeft het mis. De bende is op ronde met kniptangen die deze kettingen in enkele seconden doorknippen. Een dik veiligheidsslot of een wielklem is zeker nodig.

Verdachte situaties kunt u onmiddellijk melden via het nummer 101.

LDN

Foto: Christophe Raeymaekers en zijn vrouw Liesbeth Crauwels uit de Fertlarelei in Berlaar werden slachtoffer van de bende.

Foto Joren De WeerdtMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio