Enorme silo’s verrijzen bij chemiefabriek

Enorme silo’s verrijzen bij chemiefabriek

Enorme silo’s verrijzen bij chemiefabriek

Print
Geel - De fonkelnieuwe fabriek van het internationale chemische bedrijf JBF Global Europe in Geel neemt alsmaar meer de herkenbare vorm van een industrieel complex aan. Via het Albertkanaal arriveerden er donderdag enorme opslagsilo's, die meteen met grote kranen werden rechtgetrokken. De operatie zit perfect op schema, vertelt sales- en marketingpresident David Van Otterlo.

"De achterstand die we door het slechte weer in de winter hadden opgelopen, hebben we door het goede weer kunnen inhalen. We zijn nu ongeveer klaar met de skeletbouw en het oprichten van de silo's, nadien volgt het klaarmaken van de plant met de aanleg van elektriciteit en piping. Daardoor blijft het streefdoel om onze nieuwe vestiging in april volgend jaar te kunnen openen", zegt David Van Otterlo.

Met de bouw van de nieuwe fabriek investeert het Indische bedrijf ruim 130 miljoen euro in de Kempen. De aanwervingen zijn volop aan de gang. "25 mensen staan intussen op onze loonlijst, dat moeten er eind dit jaar 65 zijn. Begin volgend jaar groeien we door naar honderd werknemers. Indirect geven we ook werk aan nog eens veertig mensen in logistiek en onderhoud."

HO

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio