Tom Waes biedt excuses aan: "Ik ben naïef geweest"

Na de heisa rond de recentste aflevering van 'Reizen Waes' heeft Tom Waes zich via Twitter verontschuldigd voor zijn "goedgelovigheid".

Dinsdagavond zond de VRT op Eén de derde aflevering uit van 'Reizen Waes'. In het programma trekt Tom Waes naar plekken waar geen enkele toerist hem ooit is voorgegaan. Dit keer was de bestemming de legendarische Caño Canoas-waterval, diep in de jungle van Colombia. Waes leek oprecht geëmotioneerd door zijn prestatie.

Hij was echter helemaal niet de eerste toerist die onder de Colombiaanse watervallen van Caño Canoas gestaan heeft, schreef De Standaard. "Hij liegt, want we bieden de reis al jaren aan", aldus een lokaal reisbureau. Daarnaast spreken foto's van toeristen op de plek de stunt tegen.

Mea Culpa

Nochtans ging er voor het programma heel wat research vooraf aan de reis. "Vanaf het einde van de jaren 90 was het gebied niet meer toegankelijk door de aawezigheid van FARC-rebellen. Zowel de reisbegeleider als lokale gids vertelde Waes dat hij de eerste was. Die laatste heeft zelfs met het leger moeten onderhandelen om tot aan de watervallen te mogen gaan", reageerde Waes in de krant. Waes speelde naar eigen zeggen absoluut geen toneel. "Dan zou ik me niet op de borst kunnen kloppen, zo ben ik wel." Vervolgens bood hij zijn verontschuldigingen aan via Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN