Basisschool Rotselaar Heikant viert nieuwe schoolomgeving op Strapdag

Print

Basisschool Rotselaar Heikant viert nieuwe schoolomgeving op Strapdag

Rotselaar - Vandaag huldigen de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Rotselaar Heikant samen met schepen van mobiliteit, Christel Hendrix, de nieuwe verkeersregeling rondom de school in.

Op strapdag, de verkeersveilige dag, gaan kinderen al stappend of trappend naar school. Een verkeersveilige omgeving kan dan natuurlijk niet ontbreken en daar zorgde de gemeente Rotselaar voor. Samen met de gemeentelijke basisschool Rotselaar Heikant en de werkgroep veilige schoolomgeving stelde de gemeente een plan op om de veiligheid rondom de school te verbeteren.

Om het sluipverkeer in de Schoolstraat tegen te gaan, plaatste de gemeente accentmeubilair op de bestaande wegversmalling. En werd eenrichtingsverkeer ingesteld in een deel van de Regastraat en in het straatje naast de parochiezaal vanaf de Regastraat tot aan de Schoolstraat. De wachtzone ter hoogte van de kleuteringang werd uitgebreid tot aan het bestaande middeneiland en in de zone tussen de nieuwe academie en de Regastraat komt er een parkeerverbod.

De totale investering wordt geraamd op 37.000 euro, waarvan de provincie Vlaams-Brabant 80% subsidieert.

Chris De Bruyn

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio