Boonen minstens nog twee jaar in het peloton

Boonen minstens nog twee jaar in het peloton

Boonen minstens nog twee jaar in het peloton

Print
Tom Boonen heeft zijn contract bij Omega Pharma-Quick-Step met twee jaar verlengd. Zijn huidige verbintenis liep eind 2013 af.

"We hebben samen gesproken. Alles stond snel op papier. Zoals gewoonlijk tussen Tom en mij. Meer zelfs, Tom heeft al zijn handtekening gezet, maar de mijne ontbreekt nog", zegt teammanager Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad. "We hebben niet zoveel woorden nodig."

Boonen wordt op 15 oktober 33 jaar. Hij zal dus nog minstens twee jaar deel uitmaken van het peloton. Volgens Lefevere is de ex-wereldkampioen ondanks het pechjaar dat 2013 was, nog gemotiveerd om te koersen.

"Hij gaf me persoonlijk nog geen tekenen van metaalmoeheid. Het enige probleem was dat hij de voorbije twaalf maanden ontzettend veel tegenslag had en door die zitvlakblessure ook meteen out was voor het najaar", zegt Lefevere, die al sinds 2003 met Boonen samenwerkt.

"Volgend seizoen wordt ons twaalfde samen. Ik vind het een eer dat Tom bij mij op een dag zijn carrière afsluit. Boonen staat ook voor de spirit van de ploeg."

Foto Photo News

Meer sportnieuws