Groen vraagt uitstel van aanstelling korpschef

Groen vraagt uitstel van aanstelling korpschef

Groen vraagt uitstel van aanstelling korpschef

Print
De Antwerpse korpschef ad interim Serge Muyters is opnieuw in opspraak gekomen. Een politiecommissaris heeft een strafklacht tegen hem ingediend wegens valsheid in geschrifte. De partij Groen vraagt aan de burgemeester om de aanstelling van een nieuwe korpschef daarom uit te stellen.

STANDPUNT: Klacht tegen Antwerpse politiebaas Muyters

"Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Ik vraag op dit moment dan ook geen schorsing van de korpschef ad interim", zegt Groen-voorzitter -en gemeenteraardslid Wouter Van Besien. "Maar het is in deze situatie ondenkbaar om maandag als gemeenteraad een korpschef aan te duiden. Ik vraag aan de burgemeester een handeling van goed bestuur en de uitstel van de aanduiding van de nieuwe korpschef door de gemeenteraad. Integriteit en correct leiderschap zijn onmisbaar voor een korpschef van de Antwerpse politie. Laat het gerecht dan ook eerst haar werk doen, zodat er geen twijfel kan bestaan als er tot benoeming over gegaan wordt."

Van Besien meent dat indien het stadsbestuur niet optreedt, het niet consequent is. "Dit stadsbestuur heeft een harde lijn aangenomen als het bijvoorbeeld ging over vuilnismannen die op niet reglementaire wijze vuilnis hebben meegenomen in ruil voor bananen. Het zou onuitlegbaar zijn dat er ten opzichte van vuilnismannen hard wordt opgetreden, maar dat als het over een bevriende kandidaat korpschef gaat, deontologie onbelangrijk wordt."

Lees ook:

Foto's: Belga, Joris Herregods (links: Wouter Van Besien, rechts: Serge Muyters)

.

Nu in het nieuws