"Mijn kind gaat voorlopig niet terug naar die school"

Mijn kind gaat voorlopig niet terug naar die school

Seks & Relaties

"Mijn kind gaat voorlopig niet terug naar die school"

Print

De Genkse school Boxbergheide, die in het nieuws kwam nadat een moeder bij de politie klacht had ingediend omdat haar kind (2,5) werd aangevallen door een andere kleuter (3), zegt dat ze de twee ruziënde kleuters “nauwgezet gaat opvolgen”. “Goed", zegt moeder Nadia Nijs. "Maar ik begrijp niet waarom de directeur nog altijd geen contact met mij heeft gezocht. Mijn kind gaat voorlopig niet terug naar die school."

De directie van basisschool Boxbergheide reageerde gisteren voor het eerst op het incident: “De kleuterjuf en de zorgcoördinator hebben beide kinderen onmiddellijk bij zich geroepen en hen berispt voor hun gedrag. Het gewonde kind werd verzorgd en de ouders werden verwittigd, net als het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Dit is de gebruikelijke werkwijze van onze school.”

Nadia Nijs is ontgoocheld dat de school het enkel heeft over de ruzie tussen de twee kleuters en niet over de, volgens haar, manke communicatie van de directie nadien. “Ik weet ook wel dat kinderen soms vechten op de speelplaats. Maar als een kleuter tot drie keer toe wordt gebeten en er bij hem ook nog eens een grote pluk haar wordt uitgetrokken, dat gaat toch veel verder. Helemaal erg vind ik het als een directeur dit soort agressie minimaliseert en het niet eens de moeite vindt om daarover met de ouder een gesprek te voeren. Ik begrijp niet waarom de directeur nog altijd geen contact met mij heeft gezocht."

Belga / KS

/ HBvL /

Foto: TP

NIET TE MISSEN