Veggielympics op Grote Markt moet kinderen aansporen gezonder te eten

Print

Veggielympics op Grote Markt moet kinderen aansporen gezonder te eten

Mechelen - De Grote Markt was donderdag het decor voor de Veggielympics, waarbij vier Mechelse scholen het tegen elkaar opnamen. De wedstrijd, georganiseerd door Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA), moet kinderen op een sportieve en leuke manier laten kennismaken met vegetarisch eten. Met spelletjes als 'Wortelspeerwerpen', 'Bloemkoolbal', 'Pompoenslingeren' en 'Pak de prei' hopen ze dat de kinderen ervan te overtuigen om één keer per week geen vlees meer te eten.

"Onze campagne Donderdag Veggiedag hebben we in 2009 gelanceerd en die wilden we nog extra promoten", vertelt Bart Franck, directeur van EVA. "Het idee van de Veggielympics is ontstaan toen we hoorden dat een Europees onderzoek had uitgewezen dat één kind op vijf in Europa aan overgewicht lijdt. Bij volwassenen is dat zelfs één op twee. Daarom wilden we zowel gezond eten als sporten in de kijker plaatsen."

De leerlingen amuseerden zich rot met de verschillende disciplines en sommigen wilden zelfs overschakelen op een vegetarisch dieet. "Tot ik twintig jaar ben, ga ik nog vlees eten. Dat heb ik nodig om te groeien", stelt Gitte Vermeulen (9), uit het vijfde leerjaar van het Sint-Romboutscollege. "Maar nadien word ik vegetariër. Enkel kip en vis wil ik nog eten. Ik ben een grote dierenvriend en het dierenwelzijn ligt me na aan het hart."

NIGE Foto's: JoDW

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio