Preud'homme verkiest familie boven geld

Hij verbleef gisterenavond nog steeds in Saoedi-Arabië, maar Michel Preud’homme is toch al de nieuwe trainer van Club Brugge. Na een bijzonder hectische dag die vroeg in de ochtend begon met het ontslag van Juan Carlos Garrido, maakte Club gisteren bekend dat Preud’homme tot juni 2016 bij blauw-zwart getekend heeft.

jrosquin

“Ik kijk er naar uit om bij Club Brugge aan de slag te gaan”, aldus de trainer die woensdag nog opstapte bij Al Shabab. “Er ligt een grote sportieve uitdaging op mij te wachten die ik vol overtuiging wil aangaan. Ik speelde al een tijdje met het idee om terug te keren uit Saoedi-Arabië omdat ik opnieuw dichter bij mijn kinderen en familie wil zijn. Club contacteerde mij twee jaar geleden ook al en de gesprekken die we toen hadden, maakten dat we nu vrij snel tot een akkoord kwamen.”

Preud’homme levert financieel in om bij Club aan de slag te gaan. “Dit is een sportieve en persoonlijke keuze, want financieel valt Club niet te vergelijken met Al Shabab.” Preud’homme zal zondag tegen Anderlecht wellicht nog niet op de bank zitten. Wel hoopt hij aanwezig te zijn in het stadion.

GeGy Foto: Jeffrey Gaens

Meer voetbalnieuws