OCMW-voorzitster wil meldpunt voor bedreigde gemeentepolitici

“Ik ga u op uw gezicht slaan. Geef mij centen.” Deze bedreiging kreeg Karolien Grosemans, OCMW-voorzitter in Herk-de-Stad en Kamerlid (N-VA), onlangs thuis in de bus. En dat is niet haar eerste dreigbrief.

awillems

“Ik heb sinds mijn aanstelling als OCMW-secretaris in januari alles samen al zo’n twaalf brieven gekregen, en nog een stuk of drie, vier dreigtelefoons”, zegt Karolien Grosemans. "De meeste brieven zijn anoniem, maar sommigen zetten er zelfs gewoon hun naam bij. Die krijgen dan wel bezoek van de politie.”

Van de laatste bedreiging is Grosemans het meest geschrokken. “Die kreeg ik thuis in de bus. Dat was de eerste keer. Ik heb twee jonge zonen van negen en elf jaar oud, ik heb hen moeten uitleggen wat er aan de hand is. Ze zijn ongerust.” Begin dit jaar is Grosemans al eens fysiek bedreigd in haar OCMW-kantoor.

Streng

Is ze dan zo streng voor OCMW-cliënten? “We hebben de schaar gezet in een aantal maatregelen, want we zijn hier een zeer duur OCMW. De beslissingen nemen we altijd unaniem in de raad, maar ik word wel geviseerd. En ik heb van de politie gehoord dat ik niet eerste ben.”

Lees vandaag meer in uw krant.

LC

Foto: KH

MEER OVER OCMW