Stad verwerkt onkostennota's met smartphone

Print

Stad verwerkt onkostennota's met smartphone

Mechelen - Mechelen is de eerste stad in het land die haar onkostennota's voortaan verwerkt met smartphone. Een foto maken van bijvoorbeeld een BTW-bonnetje is voldoende om geautomatiseerd een uitgavenstaat op te maken. Zelfs naamkaartjes registreert de applicatie zonder probleem naar pakweg Outlook.
Tientallen bonnetjes of kastickets bewaren en kopiëren, of zoekgeraakte bonnetjes weer opvragen, tabellen en formulieren invullen of controleren. Veel werknemers kennen het, maar in Mechelen behoort de vervelende en tijdrovende bezigheid voortaan tot het verleden.

Sinds kort werken het Mechelse IT-bedrijf Cardwise en de bank Belfius samen aan het project 'Xpenditure by Belfius'. Dat is een mobiele applicatie en een internetplatform waarmee je onkostennota's makkelijk via digitale en geautomatiseerde weg kan verwerken. "Wij hadden het ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen, maar tot onze verbazing zijn ook veel grote bedrijven geïnteresseerd. De stad Mechelen is de eerste overheid", zegt mede-oprichter en commercieel directeur Wim Derkinderen.

Het systeem haalt onmiddellijk alle relevante informatie uit de foto: de naam van de handelaar bijvoorbeeld, of de datum van de transactie en het uitgegeven bedrag. Die informatie wordt automatisch opgeslagen in een online-account van de gebruiker. "Wij hebben dus een beter overzicht op onze uitgaven en wij kunnen ze beter controleren met minder risico op fouten", zegt schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V). De stad zal voortaan ook werken met prepaidkaarten. "Daar is een vooraf bepaald, controleerbaar en makkelijk te wijzigen budget aan verbonden."SVH

Foto Sven Van Haezendonck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio