Notenkraam Groenplaats mag weer

Notenkraam Groenplaats mag weer

Notenkraam Groenplaats mag weer

Print
Antwerpen - Er komt opnieuw een notenkraam op de Groenplaats. Het kraam werd door het vorige stadsbestuur afgeschaft, maar van de huidige ploeg mag het weer.

Sinds 1993 was het kraam met noten en gedroogde vruchten een vaste waarde op de Groenplaats, tot de toelating ervoor in januari 2010 werd ingetrokken. Daar komt het huidige stadsbestuur nu op terug.

Aangezien leurhandel op de Groenplaats verboden is, met uitzondering van de openbare bloemenmarkt op het middenplein, krijgt het notenkraam een concessie, vergelijkbaar met die van ijskramen.

Omdat het stadsbestuur ervan uitgaat dat er meerdere kandidaten kunnen zijn voor het uitbaten van een notenkraam op die toeristische toplocatie, wordt er door AG Vespa een biedingsprocedure geopend. Er is een minimumbod van 5000 euro als jaarlijkse vergoeding.

De standplaats van het kraam is zoals vroeger aan de achterkant van de parkinginrit aan het Hiltonhotel. Door het toekennen van een vaste standplaats wil het stadsbestuur anticiperen op eventuele klachten van ambulante handelaars die in het verleden werden geweigerd op die plek.

WD
Archieffoto: Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio