Apple verzwijgt pre-ordercijfers iPhone 5C

Apple heeft recent voor nieuws gezorgd door er geen te melden. Doorgaans kondigt de Amerikaanse elektronicagigant trots de pre-ordercijfers voor nieuwe iPhonemodellen aan, maar verkoos dit niet te doen voor de nieuwe iPhone 5C. Door de radiostilte kreeg het aandeel van Apple meteen een knauw en daalde het van 465 naar 450 dollar. Investeerders zien dit als een teken dat de iPhone 5C allesbehalve zo goed zal verkopen als verhoopt.

dvansant

Sinds 2010 verkondigt Apple al met veel bombarie de pre-ordercijfers voor nieuwe iPhones. Ze zijn doorgaans vanaf de vrijdag na het grote onthullingsevenement te bestellen, waarna Apple met de cijfers naar buiten komt. zo werden er in 2010 op amper 24 uur maar liefst 600.000 iPhone 4's besteld. Toen de iPhone 5 werd uitgebracht, steeg datzelfde aantal naar 2 miljoen.

Voor de iPhone 5C lijkt het publieke enthousiasme heel wat meer getemperd. De luxe-uitvoering, de iPhone 5S, die onder meer een snellere chip en betere camera kan voorleggen, kan niet van tevoren worden besteld.

De iPhone 5C, die in de Verenigde Staten in combinatie met een tweejaarlijks contract te koop is voor 99 dollar, maar los nog gewoon 599 dollar kost, oogstte al veel kritiek. Marketeer en Apple-expert John Gruber vindt het een slimme zet van Apple: "In principe is de iPhone 5C gewoon een iPhone 5. In plaats van de iPhone 5 - die inmiddels al een jaar oud is - naar de tweede rang te 'degraderen' heeft men ervoor gekozen om de 5C te creëren en die als kakelverse debutant in die rang te plaatsen. Zo hebben ze een nieuw product om te promoten naast de luxe-uitvoering."

DV Foto Reuters

Vastgoed

Jobs in de regio