Man die MIVB-controleur doodsloeg, verschijnt op 14 oktober voor rechter

Alexandre V.E., de man die op 7 april 2012 MIVB-controleur Iliaz Tahiraj (foto) doodsloeg, moet zich op 14 oktober voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft Belga vernomen van het Brusselse parket. De 30-jarige V.E. wordt beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg. Hij riskeert een maximumstraf van vijf jaar cel.

mceulemans

De 56-jarige Tahiraj kwam op 7 april 2012 om het leven toen hij vaststellingen kwam doen van een verkeersongeval tussen een MIVB-bus en een personenwagen op het kruispunt van de Havenlaan en het Redersplein. Hij raakte er in discussie met Alexandre V.E. Die was ter plekke omdat hij de avond voordien met de bestuurder van de auto en diens neef samen uit was geweest, en de autobestuurder zijn neef na het ongeval had opgebeld om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Bij politie gemeld na vlucht

In de loop van de discussie diende V.E. de 56-jarige Tahiraj een vuistslag toe, waarop die neerviel. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Intussen was V.E. gevlucht, maar hij bood zich later zelf bij de politie aan.

Hij werd aangehouden, maar later vrijgelaten onder voorwaarden. De familie van de overleden MIVB-controleur stuurde aan op een proces voor doodslag, maar de Brusselse raadkamer verwees V.E. door voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. Het proces gaat op 14 oktober van start voor de 50ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank.

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER