Dossier Kaaien

Vlaanderen eist duidelijke uitleg over heraanleg Scheldekaaien

Vlaanderen vraagt in een brief een toelichting aan de stad Antwerpen over de plannen voor de Scheldekaaien. Het gaat over de ondergrondse parking aan Sint-Andries.

jrosquin

De schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) wil de ondergrondse parking aan de Scheldekaaien aan de wijk Sint-Andries schrappen. Volgens hem was er onvoldoende interesse van de parkinguitbaters.

Bovendien ziet hij meer iets in een nieuwe parking dichter bij het oude stadscentrum. Antwerpen krijgt van Vlaanderen 3,5 miljoen euro subsidie. Dat was op basis van een projectvoorstel waarin ook de ondergrondse parking zat.

“Een ondergrondse parking fungeert als filter voor het doorgaand verkeer”, was in de subsidie-aanvraag te lezen. Vlaanderen verwacht voor 15 oktober duidelijkheid.

Geïmproviseerde symboolpolitiek

Antwerps sp.a-gemeenteraadslid Toon Wassenberg vreest dat door de wijziging in de plannen, de stad subsidies gaat mislopen. “Na de Generaal Lemanstraat dreigt opnieuw geïmproviseerde symboolpolitiek van het stadsbestuur te zorgen voor verlies van Vlaamse middelen voor Antwerpen.”

SVW