Platini beslist pas in 2014 over kandidatuur voor FIFA-voorzitterschap

Platini beslist pas in 2014 over kandidatuur voor FIFA-voorzitterschap

Platini beslist pas in 2014 over kandidatuur voor FIFA-voorzitterschap

Print
UEFA-voorzitter Michel Platini zal tijdens of na het WK 2014 beslissen of hij zich kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat heeft de Fransman aangekondigd op een UEFA-meeting in het Kroatische Dubrovnik.

"Ik heb nog niet beslist wat ik in de toekomst zal doen en ik geef mezelf nog enkele maanden om na te denken", verklaarde Platini, sinds 2007 UEFA-voorzitter. "Mijn beslissing komt er tijdens of na het WK 2014 in Brazilië, nier eerder. Ik heb een innige band met de UEFA en het zou me veel verdriet doen een andere weg in te slaan, maar de - overigens terechte - vraag over mijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap keert steeds terug. Het is dan ook belangrijk voor mij om voldoende tijd te nemen om over mijn beslissing na te denken. De verkiezingen vinden trouwens pas binnen twee jaar (in 2015) plaats. Het zou egoïstisch zijn om nu al over mijn kandidatuur te praten, terwijl het voetbal momenteel met veel belangrijkere zaken geconfronteerd wordt."

Momenteel heeft nog niemand zich officieel kandidaat gesteld voor het FIFA-voorzitterschap. Ook Sepp Blatter, de huidige sterke man van de mondiale voetbalwereld, laat nog in het midden of hij voor een nieuwe termijn gaat.

Belga
Foto AFP

Meer sportnieuws