Dyab Abou Jahjah: "Ouder en wijzer"

Na iets minder dan vijf jaar in Libanon te hebben gewoond, verhuist voormalig AEL-voorzitter Dyab Abou Jahjah terug naar België. “Het bleef knagen dat ik mijn doel in België niet heb kunnen realiseren”, zegt Abou Jahjah.

dvansant

Tussen 2000 en 2003 werd Abou Jahjah afgeschilderd als staatsvijand nummer 1. Hij vertrok in 2007 met zijn echtgenote naar Libanon. Ondertussen is hij 42 jaar en vader van twee kinderen.

Vanwaar de beslissing om terug naar België te komen? Dyab Abou Jahjah: Er liggen verscheidene redenen aan de basis. Ik engageerde mij in de Arabische Lente. Ondertussen speelt alles zich af op het internationaal politiek niveau. Ik heb daar nog maar weinig impact op. Door het conflict in de regio is het onveilig geworden in Libanon. Mijn kinderen groeiden op tussen schietpartijen en explosies. Bovendien bleef het gevoel knagen dat ik onafgewerkt werk had achtergelaten in België. Vrienden en kennissen bleven mij vragen om terug te komen.

Wanneer bent u terug in België? Dat zal redelijk snel zijn. Ik zoek nog een woning, ofwel in Antwerpen of Brussel. Het hangt af van waar ik werk vind. Als het niet lukt, dan start ik een eigen zaak.

SVW Archieffoto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER