Antwerps fractievoorzitter N-VA: "Pak Abou Jahjah op bij terugkeer"

Antwerps fractievoorzitter N-VA: Pak Abou Jahjah op bij terugkeer

Antwerps fractievoorzitter N-VA: "Pak Abou Jahjah op bij terugkeer"

Print
André Gantman, voormalig schepen en huidig N-VA-fractievoorzitter in de Antwerpse gemeenteraad, vindt dat Dyab Abou Jahjah, de vroegere topman van de AEL (Arabisch-Europese Liga) moet worden opgepakt indien hij effectief zoals aangekondigd terugkomt naar België. Dat schrijft Joods Actueel op zijn website.

"Jahjah is lid van Hezbollah, een terroristische organisatie", meent Gantman, die erop wijst dat dat een strafbaar feit is in ons land. Ook Vlaams Belang verzet zich intussen tegen de komst van Jahjah.

Weigering VK

Gantman ziet in een eerdere weigering van het Verenigd Koninkrijk om Jahjah tot zijn grondgebied toe te laten, vanwege zijn connecties met Hezbollah, een antecedent. "We hebben onze mond vol van een eengemaakt Europa, maar dan kan het niet dat wie in één land geen voet binnen mag zetten dat ongestraft elders wel kan", zegt hij.

Gantman vreest ook voor de plannen van Jahjah om opnieuw actief te worden in ons land. "Jahjah en zijn AEL staan symbool voor maatschappelijke ontwrichting", aldus de N-VA'er, die maandagavond niet meer bereikt kon worden voor verdere commentaar.

Vergelijking met Sharia4Belgium

Ook Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Antwerpse gemeenteraad Filip Dewinter liet maandag in een mededeling weten dat hij de terugkeer van Jahjah niet ziet zitten. Dewinter noemt Jahjah een "sluwere, welbespraaktere, afgelikte en minder clowneske versie" van voormalig Sharia4Belgium-woordvoerder Abou Imran alias Fouad Belkacem.

"Hun einddoelen mogen dan wel enigszins verschillen, voor onze tolerante samenleving en democratische rechtsstaat vormen ze hetzelfde gevaar", meent hij.

Belga, foto DK

Nu in het nieuws