De Boeck: "Ik blijf geloven in deze groep"

Waasland-Beveren kon ook op Bergen niet winnen. Meteen de elfde wedstrijd op rij zonder zege. Ook het scorend vermogen blijft beneden alle peil: een doelpunt van Gershon op Gent, een buitenspeldoelpunt van Veselinovic op Charleroi en de afgeweken bal van Henkens op Bergen, daarmee is alles gezegd. Veel te weinig voor een ploeg met ambitie die graag uit de gevarenzone wil blijven.

jrosquin

"Onze eerste helft trok op niets", was trainer Glen De Boeck scherp in zijn oordeel. "Bovendien was Bergen vooral gevaarlijk op stilstaande fases en creëerde het geen uitgespeelde kansen.”

Het leek wel of niemand het initiatief durfde te nemen. “Bijzonder vreemd, want we hadden een goede trainingsweek achter de rug. Vooral op stilstaande fases waren we veel te laks. Op standaardfases mag je nooit zoveel ruimte aan de tegenstander geven.”

Je zal het met die groep moeten doen. “Ik maak mij geen zorgen. Ik geloof in deze groep en heb er vertrouwen in. Als je ziet hoe wij in de tweede helft voetballen, vooruit druk zetten en kansen creëren, moet je je geen zorgen maken.”

Kampen de spelers met een gebrek aan vertrouwen? “Het is wat zoeken. Heel veel jongens hebben lange tijd niet gespeeld. Als je kijkt naar dit elftal, dan zijn dit vooral jongens die van ergens anders komen en weinig aan spelen zijn toegekomen. Het vraagt wat tijd om die jongens weer in het ritme te laten komen.”

Engelbert Callaij Foto: Belga

MEER OVER Glen De Boeck

Meer sportnieuws