De Wever: "Ik word geen premier of minister-president"

De Wever: Ik word geen premier of minister-president

De Wever: "Ik word geen premier of minister-president"

Print
Cannabisboetes, Fernand Huts, de panda-rel, de naderende verkiezingen: Bart De Wever stond deze week volop in de schijnwerpers. Tijd voor een gesprek met de Antwerpse burgemeester, maar ook met de N-VA-voorzitter.

Wij hebben nog geen keuzes gemaakt over de slagorde waarin we naar de verkiezingen gaan. Ik sluit niet uit dat er in februari verrassende nieuwelingen uit de bus komen. En als ik zeg dat ik dat niet uitsluit, dan weet u dat ik het insluit. Ik wil in elk geval een korte campagne. Niet zoals Kris Peeters, die nu al fulltime bezig is met níét campagne te voeren (lacht).

Op welke lijst gaat u staan?

Dat weet ik nog niet. Een plaats op de federale lijst zou niet zo vreemd zijn. Maar wij kijken voor onze posities ook naar wat onze tegenstanders doen. Zo vind ik het vreemd dat CD&V geen kandidaat-premier heeft, tenzij ze nu al uitgaat van een regering Di Rupo-II.

Uw partij heeft geen kandidaten om premier en minister- president te worden.

Dat zegt u. Ik heb u al gezegd dat wij daarover zo laat mogelijk willen beslissen en ook naar de andere partijen kijken. Het zou straf zijn als er voor het eerst sinds 1830 geen Vlaamse kandidaat-premier zou zijn. In dat geval schuiven wij misschien iemand naar voor.

En wordt dat dan Bart De Wever?

(zucht) Ik ben burgemeester van Antwerpen. Minstens tot 2018. Ik ben niet beschikbaar. Hoe vaak moet ik het nog zeggen? Ik heb eindelijk een vaste job, mijn moeder was nog zo content (lacht). Er zijn nog andere mensen binnen de N-VA. En ik verkoop nog elke dag nieuwe lidkaarten.

Lees het volledige interview in uw weekendkrant.

PAUL GEUDENS / LEX MOOLENAAR

Foto BHUL

Bekijk de reportage van VTM NIEUWS:

Nu in het nieuws