5.700 lopers trotseren slechte weer op Night Run (uitslag   alle foto's)

5.700 lopers trotseren slechte weer op Night Run (uitslag + alle foto's)

5.700 lopers trotseren slechte weer op Night Run (uitslag + alle foto's)

Print
Deurne - Het Rivierenhof was vrijdagavond de achtergrond van een indrukwekkend lichtschouwspel. De bijna 5.700 lopers die bereid waren het slechte weer te trotseren, kregen allemaal een speciale hoofdlamp. De Night Run is veel meer dan een loopevenement, het is een unieke combinatie van muziek, animatie, spektakel en sport.
Het succes van de Night Run is dan ook niet moeilijk te verklaren.

Enorm succes

"In de hele Benelux bestaat er zo maar één wedloop," vertelt organisator Greg Broekmans. "Omdat het leuke van het lopen centraal staan, trekken wij veel mensen, en vooral ook veel vrouwen aan. In 2011, tijdens de eerste editie van de Night Run, lieten we slechts 3.000 mensen toe. Vlak voor het evenement waren we volzet. Nu hebben we het maximum op 7.000 gezet en waren we al in juni volzet!". 7.000 kwamen er uiteindelijk niet opdagen, het aantal deelnemers aan de start lag op 5.695. Aan de finish waren dat er 5.638.

Geen competitie

"Er is geen podium en er zijn geen prijzen te winnen," legt Broekmans verder uit. "We moedigen competitie ook niet aan omdat het niet veilig zou zijn in het donker." Ook schepen van Sport Ludo Van Campenhout (NV-A) en burgemeester Bart De Wever (NV-A) liepen vrijdagavond mee. "Ik ben zeer benieuwd," vertelt De Wever. "Een loopevenement waar 7.000 mensen op af komen, dat moet wel speciaal zijn."

De Wever liep de 9 kilometer in 51:45, Van Campenhout kwam aan twee minuten later aan (53:56).

Ontdek HIER uw persoonlijke tijd.

Eline Mechels
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio