Belgen na vijfsetter onderuit in dubbelspel op Davis Cup

Steve Darcis en Olivier Rochus zijn er vrijdag niet in geslaagd het dubbelspel in de Davis Cup-ontmoeting met Israël in de barrages van de Wereldgroep te winnen. De Belgische tandem moest in de Lotto Arena na een zware vijfsetter buigen voor Jonathan Erlich en Andy Ram. Die haalden het na 3u43 met 3-6, 7-5, 6-1, 5-7 en 3-6 en brachten hun land op een 1-2 voorsprong.

mceulemans

In hun partij tegen de Belgen wonnen Erlich (36) en Ram (33) de eerste manche (3-6) en ook in set twee ging het vlot. Ze kregen bij 3-5 zelfs vier setpunten, maar de Belgen rechtten hun rug en wonnen vier spelletjes op rij (7-5).

Veer brak in slot

Die setwinst had hen zichtbaar deugd gedaan, want Darcis en Rochus kregen vleugels en stoomden door naar 6-1 winst in set drie. In manche vier kwamen de Belgen een break voor, maar uiteindelijk ging de set naar de bezoekers (5-7). In de slotset was de veer bij de Belgen gebroken (3-6).

Darcis (ATP 165) had donderdag in het openingsduel makkelijk de maat genomen van Dudi Sela (ATP 85), daarna was Ruben Bemelmans (ATP 155) na vijf sets onderuit gegaan tegen Amir Weintraub (ATP 184). Zaterdag wordt er omwille van Jom Kippoer niet gespeeld, zondag staan twee enkelspelen (normaal Bemelmans-Sela en Darcis-Weintraub) op het programma. Wie drie partijen wint, speelt volgend jaar in de Wereldgroep, de verliezer komt uit in groep I van de Europees-Afrikaanse zone.

Belga, foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio