Belgian Lions lijden kansloze nederlaag tegen Litouwen

In hun tweede wedstrijd van de tweede ronde (groep E) in het Europees kampioenschap basketbal hebben de Belgian Lions vrijdag in de Sloveense hoofdstad Ljubljana met 86-67 verloren tegen Litouwen. België, dat woensdag al met 69-76 ten onder ging tegen Servië, kan zich zo niet meer plaatsen voor de kwartfinales.

mceulemans

Litouwen, een van de favorieten voor de medailles, telde zes punten voorsprong (18-12) na het eerste kwart. Bij de rust stonden de Belgen al 23 punten achter (44-21). In de twee laatste kwarts (25-14 en 17-32) veranderde het spelbeeld niet. Daardoor behaalden de Litouwers hun tweede zege in de tweede ronde, na een 76-62 overwinning tegen Frankrijk. Tabu was bij België de topscorer met 15 punten.

Kwartfinales weg

Na de nederlaag tegen Servië mogen de Belgian Lions hun droom opbergen om tot de laatste acht door te stoten. De wedstrijd van zondag tegen Letland is er een zonder inzet voor de ploeg van bondscoach Eddy Casteels.

In de twee andere matchen van groep E op vrijdag neemt Oekraïne het op tegen Servië (17u45), Frankrijk ontmoet Letland (21u). De eerste vier van de poule gaan door naar de kwartfinales.

Belga, foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio