PVDA start petitie voor behoud van verkeerstuin Rivierenhof

De PVDA en de organisatie Geneeskunde voor het Volk starten met een petitie voor het behoud van de verkeerstuin in het Rivierenhof. Het provinciebestuur wil de tuin sluiten wegens te duur en vervangen door mobiele verkeersparken.

jrosquin

De provincie wil de verkeerstuin sluiten vanaf januari 2014 omdat een noodzakelijke renovatie te duur is. Er hangt een prijskaartje van 400.000 euro aan vast.

“Vorig schooljaar bezochten meer dan 4000 leerlingen uit het vijfde leerjaar de verkeerstuin. Verkeersopleiding zit dan ook in de eindtermen van het lager onderwijs”, zegt het Antwerpse gemeenteraadslid Peter Mertens (PVDA).

“De provincie trekt wel 5 miljoen euro uit voor de renovatie van het Sportpaleis, maar voor de renovatie van de verkeerstuin wordt geen geld gevonden. Het provinciebestuur kiest er dus voor te besparen op het onderwijs van onze kinderen, op hun veiligheid in het verkeer én op hun gezondheid”, vervolgt Peter Mertens.

De partij en Geneeskunde voor het Volk zijn nu met een petitie gestart en hopen voldoende handtekeningen te verzamelen om de verkeerstuin open te houden.

PVDP Foto: SVDE

www.pvda.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio