1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

N-VA dumpt "onwillige" schepen

In het Vlaams-Brabantse Keerbergen heeft het lokale N-VA-bestuur alle bevoegdheden van tweede schepen Tina Somers ontnomen. Die nam intussen ontslag uit de partij en zetelt verder als onafhankelijke. Opvallend: ze blijft wellicht schepen, zonder bevoegdheid, maar met behoud van wedde.

jrosquin

Zoals in veel Vlaamse gemeenten kende ook de N-VA in Keerbergen bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar een enorm succes. Vanuit het niets werd de toen 39-jarige Tina Somers - tot dan gemeentelijk preventiewerker alcohol, drugs en tabak - als tweede op de lijst met 497 voorkeurstemmen verkozen.

Tina Somers, die tijdens de verkiezingscampagne vooral was opgevallen door haar provocatieve foto’s op de affiches, werd meteen gepromoveerd tot schepen bevoegd voor Mobiliteit, Landbouw, Lokale economie, Markten en Kermissen en Informatie en Communicatie.

Noodzakelijk

Maar het boterde allerminst binnen de N-VA-fractie. Gisteren volgde voor Tina Somers de pijnlijke apotheose: haar partij ontnam officieel al haar bevoegdheden als schepen. Een noodzakelijke ingreep, zegt haar partijgenoot en burgemeester Dominick Vansevenant. “De problemen sleepten al een tijdje aan. Dossiers die haar niet echt zinden, bleven onafgewerkt op haar bureau liggen. Er werd ook weinig of niets gedaan aan het mobiliteitsdossier.”

Somers kon zich blijkbaar ook moeilijk scharen achter eerdere gemaakte afspraken. Evenmin kwam Somers volgens hem haar afspraken nog na en stuurde ze de voorbije colleges haar kat.

Pesterijen

Tina Somers besliste meteen haar N-VA-lidmaatschap op te zeggen. “De laatste maanden zijn ondraaglijk geweest voor mijn gezin en mezelf door pesterijen en politieke manoeuvres van de N-VA-fractie”, reageert ze boos. "Ik ben teleurgesteld en heb daarom mijn partijkaart teruggestuurd.”

Somers zegt dat haar situatie onhoudbaar was geworden, niet door haar zogezegde onkunde, maar door het gedrag van haar collega’s.

De N-VA Keerbergen verdeelde haar bevoegdheden ondertussen al onder de andere schepenen. Zelf wil Somers zich de komende weken beraden over haar politieke toekomst. Wellicht blijft ze gewoon zetelen als onafhankelijk schepen, maar dan zonder enige bevoegdheid of beslissingsrecht. Maar wél met behoud van haar loon als schepen.

Chris De Bruyn, Paul Geudens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Keerbergen