Hogeschool opent creatieve ontmoetingsplaats

De Thomas More Hogeschool in Mechelen heeft een Creativity Gym geopend: een creatieve ontmoetingsplaats waar je aan de slag kunt met IT en multimedia. De Creativity Gym wordt de thuisbasis van de opleidingen Webdevelopment en Multimedia Design, maar staat ook open voor scholen, organisaties en bedrijven die workshops, brainstorms, netwerkevents of hackatons willen organiseren.

drombouts

Het idee van de Creativity Gym ontstond bij drie docenten van de hogeschool. Zij staken tijdens de zomervakantie samen met hun studenten de handen uit de mouwen en bouwden een oude turnzaal eigenhandig om tot creatieve hub: "De hogeschool gaf ons een budget en verder kregen we carte blanche", zegt Joris Hens. "Uren zaten we op tablet en PC zelf tafels te tekenen, verlichting te bedenken, kringloopmeubels te zoeken. Die ideeën deelden we met onze studenten op een gesloten Facebookgroep. De beste en soms gekste voorstellen haalden het. We zijn bijzonder fier op het resultaat."

Ter gelegenheid van de opening vond zaterdag een CoderDojo-sessie plaats in de Creativity Gym. "Daarbij leren 30 jongeren tussen 7 en 18 jaar in clubverband programmeren, apps en games ontwikkelen, en websites bouwen", verklaart Sophie Thiebaut, communicatieverantwoordelijke van CoderDojo. CoderDojoBelgium - de non-profitbeweging die op vrijwillige basis sessies opstart - coachte voor deze gelegenheid vijf studenten en docenten van Thomas More om de begeleiding mee op zich te nemen.

NIGE

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio