KFC De Heidebloem Pulderbos laat oude vedetten opdraven voor 80ste verjaardag

Print

KFC De Heidebloem Pulderbos laat oude vedetten opdraven voor 80ste verjaardag

Zandhoven -

KFC De Heidebloem viert zondag 8 september haar tachtigste verjaardag in de kantine op de Mastenbaan in Pulderbos. Om twaalf uur speelt de ploeg die in 1984 de Beker van Antwerpen won tegen de kampioenenploeg van 1996. Twee hoogtepunten in het geel-rode clubbestaan.


Gisteren werd de jubelexpo met allerlei oude foto's, artikels en souvenirs opgesteld in de catacomben van de kantine. Zondag wordt om 12u de aftrap gegeven voor de grote galawedstrijd met de oud-clubvedetten, van wie sommigen nog steeds actief zijn bij de veteranen. Om 15u vindt dan de eerste match van het seizoen plaats tegen K Massenhoven VC.

Intussen is er animatie voor jong en oud. "Zo moeten de supporters van de Heidebloem door op rollen te fietsen zelf ervoor zorgen dat de match tegen Massenhoven na 90 minuten afgefloten kan worden door voldoende kilometers bijeen te trappen. De oud-vedetten die om 12u starten, spelen slechts twee keer twintig minuten, gevolgd door strafschoppen als de stand nog gelijk is", vertelt voorzitter Jim Goetschalckx.

KFC De Heidebloem ontstond in 1933 uit een fusie van twee vriendenclubjes. "De ene ploeg speelde in het dorp, de andere op de Kleine Heide", vertelt Geert Bollansee, wiens oom Jozef Bollansee nog een van de oprichters was. Die oprichters droegen allemaal typische familienamen uit de streek zoals Van Mechelen, Oorts, Vercammen, Van Beirendonck, Van de Ven, Meeussen en Bollansee.

KFC De Heidebloem speelde in de beginjaren op een voetbalveld tussen de Bessenlaan en de Kleine Heide. "Nadien volgden verhuizingen naar de Lindelaan en de Goormansstraat", vertelt Bollansee. "In 1992 bouwden sympathisanten en bestuursleden zelf een prachtige kantine aan de Mastenbaan en werd er verhuisd naar de huidige locatie, die momenteel drie voetbalvelden telt. We hebben acht jeugdploegen en vijf seniorploegen."

Als clubhoogtepunten staan de legendarische winst in de Beker van Antwerpen in 1984 en de kampioenstitel in 1996 met gouden letters in de geschiedenisboeken ingeschreven. "In 1996 promoveerden we naar derde provinciale, waar we toch enkele jaren hebben meegedraaid", vertelt Bollansee. "Momenteel spelen we opnieuw in vierde provinciale."

Sinds dit jaar staat er met Jim Goetschalckx een nieuwe voorzitter aan het roer. "Het is opvallend dat wij in die tachtig jaar slechts zes voorzitters hebben gekend, wat betekent dat de meesten lang op post bleven. De vier nog levende voorzitters zijn zondag allemaal aanwezig."

www.kfcpulderbos.be

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio