Hoogwater verandert in Kempens Kiekekot

Print
Hoogwater verandert in Kempens Kiekekot

Hoogwater verandert in Kempens Kiekekot

Zandhoven - De kippen van legkippenverkoper De Leghen, vlak naast restaurant Hoogwater op de Liersebaan in Viersel,
maken zich grote zorgen. Vandaag, zaterdag, verandert Hoogwater in 't Kempens Kiekekot, met minstens vijftien kippenbereidingen als specialiteit.

Risicoloos 'buurten' is er voor de bewoonsters van De Leghen straks niet meer bij. Zaakvoerder Jeremy Reusen zat al even op een nieuw ei te broeden. Na negen jaar was het concept van Hoogwater wat opgebruikt.

En, nog veel belangrijker: "Onder invloed van de dure euro en de crisis heb ik de eetgewoonten van mijn klanten zien veranderen. De mensen willen degelijk en goedkoop eten. Terwijl de filets-pur blijven liggen, vliegen de ribbekens de deur uit.

Vroeger ging de Vlaming een keer per maand op restaurant, terwijl ze nu vaker uit eten gaan. Ze willen voor 30 à 40 euro goed gegeten hebben met hun tweetjes. 120 euro betalen voor twee personen vinden ze te duur, dat zeggen ze ook vlakaf."

Reusen zocht en vond de mosterd in het succes van 't Kiekekot in Antwerpen. Omdat een gelijkaardige zaak in Schilde enkele jaren geleden een proces aan haar broek kreeg toen ze ook onder de naam Kiekekot opende - de naam is gepatenteerd en de uitbater uit Schilde moest de naam veranderen in Kiekepot - speelt Reusen op veilig en zet hij er 't Kempens voor.

"Kippenvleugeltjes, kipsateetjes, kipkroketjes, kipnuggets: ook de aperohapjes, soepen en voorgerechten dragen de stemel van de kip. Ik investeerde in een speciaal zelfbedruipend toestel waarin ik 60 kippen kan braden, genoeg om de 120 zitplaatsen een halve kip te serveren. Ons team is vernieuwd, maar onze chef-kok Rudi is wel gebleven. Hij is heel sterk in traditionele gerechten."

Voor alle duidelijkheid: 't Kempens Kiekekot serveert niet uitsluitend kippenbereidingen, maar ook de gewone salades, ribbekes, pasta's of scampigerechten blijven op de kaart.

KMa

Info: www.kempenskiekekot.be
MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio