Scholengroep 5 heeft nieuwe algemeen directeur

Scholengroep 5 heeft nieuwe algemeen directeur

Scholengroep 5 heeft nieuwe algemeen directeur

Print
Mechelen - Erik Ruts (53) uit Antwerpen is de nieuwe algemeen directeur van Scholengroep 5 in de Mechelse regio, de grootste van het land. Hij volgt Linda Van Achter op.
Ruts is architect van opleiding. Voor hij de stap naar het onderwijs maakte was hij onder meer actief als architect en gerechtsdeskundige in bouwzaken voor de regio Antwerpen. Zijn onderwijservaring bouwde hij op als directeur van het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen en als lid van vele adviescommissies van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Zo zetelde hij in de commissies Infrastructuur, Deeltijds Kunstonderwijs, Vlaamse Onderwijsraad en de leerplancommissie secundair onderwijs voor de richting Architectuur & binnenhuiskunst.

"Mijn taak bestaat er onder meer in om alle instellingen - basisscholen, athenea, internaten en een centrum voor volwassenenonderwijs (36 instellingen in totaal, red.) - op een lijn te krijgen en samen stappen te nemen in het belang van ruim 17.000 leerlingen en cursisten", zegt hij. Scholengroep 5 is met 12.207 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen de grootste scholengroep van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap.

Scholengroep 5 is actief in Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen.

SVH

Foto Scholengroep 5

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio