Net geen zege voor Jonathan Borlée op 400m, Kevin 4de, Dylan 9de

Net geen zege voor Jonathan Borlée op 400m, Kevin 4de, Dylan 9de

Net geen zege voor Jonathan Borlée op 400m, Kevin 4de, Dylan 9de

Print
Jonathan Borlée heeft vrijdag op het slotnummer van de 37e editie van de Memorial Van Damme net naast de zege op de 400 meter bij de mannen gegrepen. De Belgische recordhouder finishte net als de Brit Martyn Rooney in 45.05, maar werd na het bekijken van de fotofinish als tweede geklasseerd. De zege ging naar Rooney.

Met Dylan, Jonathan en Kevin Borlée kwamen er in een en dezelfde race maar liefst drie broers aan de start, en dat was nooit eerder gebeurd. Jonathan was het best van start gegaan en lag ook op kop bij het ingaan van de laatste rechte lijn. Het nummer vier van het WK in Moskou leek ook met de winst aan de haal te gaan, maar werd alsnog bijgehaald door Rooney. Voor het bijzonder enthousiaste publiek werd het een kleine domper op de feestvreugde, want het tot de nok gevulde Koning Boudewijnstadion had maar al te graag een Belgische zege gezien op de 400m.

De derde plaats was voor de Italiaan Matteo Galvan (45.35), Kevin Borlée werd vierde in 45.39. De jonge Dylan Borlée, die zijn internationale debuut maakte op een individuele 400m, kwam in 47.41 als negende en laatste over de streep.

Belga
Foto ISOsport

Meer sportnieuws