Aannemer legt werken Itegem stil

Print
Heist-op-den-Berg - De aannemer die bezig was met het heraanleggen van de Karel Govaertsstraat in Itegem, heeft de werken stilgelegd en heeft zijn materiaal van de werf verwijderd. Dat stelde het gemeentebestuur samen met de bewoners van de straat vast.
Ondertussen blijkt een mogelijk nakend faillissement aan de oorsprong van de stopgezette werken te liggen.“We kregen het bericht dat de aannemer al het materiaal op de werf aan het opladen was”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) uit. Het bedrijf zou naar verluidt de papieren willen neerleggen, maar de rechtbank van koophandel in Turnhout stelde het verdict uit tot volgende week dinsdag. “Zolang de aannemer niet failliet verklaard wordt, kunnen we dus niets doen."

Ondertussen vaardigde burgemeester Luc Vleugels (CD&V) een machtiging uit zodat Pidpa-HidroRio toch de nodige instandhoudingswerken kan uitvoeren aan de riolering. Zij zien voorlopig toe op de veiligheid van de werf en zorgen ervoor dat de afwatering van de huizen verzekerd is.t Het gemeentebestuur volgt de zaak op de voet.

Wie problemen in verband met de riolering wil melden, kan dit rechtstreeks doen bij HidroRio op het gratis nummer 0800.90.300

Kvro

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio