Usain Bolt wint 100 meter op de Memorial met 9.80

Usain Bolt wint 100 meter op de Memorial met 9.80

Usain Bolt wint 100 meter op de Memorial met 9.80

Print
Wie anders dan Usain Bolt heeft vrijdag op de 37e editie van de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gewonnen. De Jamaicaanse topspurter won de hectometer in 9.80, goed voor zijn tweede snelste chrono van het seizoen. Enkel in Moskou had drievoudig wereldkampioen Bolt sneller gelopen (9.77).

De razend populaire Bolt deed al voor de start van de 100m het stadion een eerste keer echt ontploffen. In zijn wedstrijd kwam hij zoals vaak wat traag in gang, maar uiteindelijk haalde hij het vrij makkelijk. De tweede plaats was voor de Amerikaan Michael Rodgers (9.90), de Jamaicaan Nesta Carter werd derde in 9.94, de Amerikaanse vicewereldkampioen Justin Gatlin vierde (9.94) en de Jamaicaan Kemar Bailey-Cole vijfde (9.98). Er bleven dus maar liefst vijf atleten onder de tien seconden.

"Ik ben heel blij met deze zege", reageerde 'Lightning Bolt' meteen na afloop. "Het is mijn laatste wedstrijd van het seizoen en dan loop ik meestal goed. Ik hou ook echt van Brussel en kom hier graag, de sfeer is geweldig", aldus Bolt, die later op de avond nog plaatjes gaat draaien op de afsluitende Jamaican Party.

Eerder op de avond werd ook de 200m gewonnen door een Jamaicaan. Daar haalde vicewereldkampioen Warren Weir (19.87) het voor zijn landgenoot Nickel Ashmeade (19.93) en de Amerikaan Walter Dix (20.12).

Belga
Foto ISOsport

Meer sportnieuws