Tia Hellebaut in bloemetjes gezet op Memorial

Tia Hellebaut in bloemetjes gezet op Memorial

Tia Hellebaut in bloemetjes gezet op Memorial

Print
Voormalig olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut heeft vrijdag op de 37e editie van de Memorial Van Damme een passend eerbetoon gekregen. Hellebaut had begin maart een officieel punt achter haar sportieve carrière gezet. Ze is sinds begin mei officieel in dienst bij Golazo en wordt klaargestoomd om vanaf 2016 de organisatie van de Memorial over te nemen van Wilfried Meert.

De 35-jarige Hellebaut werd de piste rondgereden in een cabrio. Ze kreeg een staande ovatie van het uitverkochte Koning Boudewijnstadion en uit de boxen schalmde haar favoriete 'Start Me Up' van The Rolling Stones. De toeschouwers konden op het grote scherm ook naar een compilatiefilmpje van haar beste momenten kijken.

Zwangerschap en comeback

In december 2008 had Hellebaut haar eerste afscheid aangekondigd toen ze een eerste keer zwanger was. Acht maanden na de bevalling kwam ze op haar beslissing terug en in februari 2010 maakte de olympische kampioene van 2008 een comeback. Die eindigde al in augustus van hetzelfde jaar, Hellebaut was immers opnieuw zwanger.

In juni 2011 maakte ze bekend dat ze er tijdens de Spelen van 2012 opnieuw vol voor wou gaan. Op haar derde Spelen werd de mama van Saartje en Lotte met een sprong over 1m97 vijfde. Hellebaut twijfelde nadien aan de toekomst, maar maakte eind augustus dan toch bekend dat ze wou doorgaan en zich zou focussen op het EK indoor in Göteborg en het WK in Moskou. In Göteborg stokte de machine en Hellebaut werd teleurstellend achtste. Drie dagen later nam ze definitief afscheid van de atletiekwereld.

Belga
Foto Belga

MEER SPORTNIEUWS